Ferry van Calais naar Dover

Ferry van Calais naar Dover

engeland vlag

Een overtocht per ferry van Calais naar Dover is een mooie en bovendien effectieve manier om naar Engeland te reizen, waarbij je bovendien eenvoudig een auto of ander voertuig kunt meenemen aan boord. Ook zijn er mogelijkheden om als voetpassagier de overtocht naar Engeland te maken.

Tijdens de reis kun je genieten van het prachtige uitzicht op zee.  Meer weten over de beschikbare veerbootmaatschappijen, reisduur, kosten, faciliteiten aan boord en reisvereisten voor deze populaire route? Lees dan snel verder!


Bekijk reizen
haven van dover

Van Calais naar Dover: Vind de beste prijzen en vaartijden

Vind de beste deals

Overtocht met DFDS Seaways

Een overtocht met DFDS Seaways van Calais naar Dover is een comfortabele manier om ‘het Kanaal’ over te steken. Met comfortabele en moderne veerboten biedt DFDS Seaways een ontspannen reiservaring waar je als reiziger van alle gemakken bent voorzien. Zo kunnen passagiers genieten van diverse faciliteiten aan boord, zoals restaurants, winkels en lounges. De overtocht duurt ongeveer 100 minuten en biedt een prachtig uitzicht op de witte kliffen van Dover bij aankomst.

Of je nu reist voor zaken of voor plezier, een overtocht met DFDS Seaways is een comfortabele en handige manier om vanuit Frankrijk naar Engeland te reizen. Zo heb je eventueel ook de keuze om de Premium Lounge bij te boeken voor slechts 15 euro per persoon, in deze lounge kun je onbeperkt gebruik maken van WiFi om lekker door te werken of je favoriete serie te streamen. Ook heb je ongelimiteerde toegang tot gratis koffie en thee faciliteiten.

Dagelijks gaan er bijna ieder uur afvaarten van Calais naar Dover, zo ben je zeer flexibel in het kiezen van een passend tijdstip. Je kunt bij DFDS Seaways alleen met een voertuig aan boord stappen,  zo kun je na de overtocht je weg direct vervolgen in Engeland. Aan boord zijn bijna alle voertuigen welkom, namelijk: auto’s, campers, bestelwagens, fietsen, motorfietsen en minibusjes. Ook is het mogelijk om een aanhanger of caravan mee te nemen aan boord. Voor een voertuig moet wel een toeslag betaald worden.

Overtocht met P&O Ferries

Als je met de boot van Calais naar Dover reist met P&O Ferries, kun je een reistijd van ongeveer 90 minuten verwachten. Aan boord van de ferries zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar, waaronder lounges, restaurants, winkels en speelruimtes voor kinderen. Er zijn meerdere afvaarten per dag, waardoor je flexibiliteit hebt in het kiezen van het tijdstip van vertrek.

Je kunt zowel aan boord stappen als voetpassagier(om vervolgens bijvoorbeeld per trein de reis voort te zetten) als met een voertuig aan boord stappen. P&O Ferries accepteert onder meer auto’s, campers, minibussen, bestelwagens en motorfietsen. Dagelijks heb je de keuze uit 10 tot 12 afvaarten per dag. Voor een comfortabele en ontspannen reis van Frankrijk naar Engeland is reizen met P&O Ferries een uitstekende keuze!

Veelgestelde vragen over de vaarroute Calais-Dover

Heb je vragen over de ferrytocht van Calais naar Dover? Naar aanleiding van de meest gestelde vragen van onze bezoekers hebben we een speciale sectie gemaakt waarin we de meest voorkomende vragen voor je beantwoorden.

DFDS en P&O Ferries zijn de twee maatschappijen die veerdiensten aanbieden van Calais naar Dover. Het is mogelijk om online tickets te boeken voor de overtocht van Calais naar Dover. De vertrekhavens in Calais en Dover bieden moderne faciliteiten en een efficiënt boekingsproces.

De gemiddelde duur van de overtocht per veerbootmaatschappij is ongeveer 90 minuten. De afstand tussen Calais en Dover per veerboot bedraagt ongeveer 33 kilometer. Hoewel de afstand relatief kort is, kan deze wel beïnvloed worden door weersomstandigheden, wat de reistijd kan beïnvloeden.

Passagiers kunnen de overtochttarieven vergelijken tussen verschillende veerbootmaatschappijen via hun websites. Daarnaast zijn er vaak kortingen beschikbaar voor boekingen van de ferry van Calais naar Dover. Voor passagiers die een voertuig willen meenemen op de overtocht, kunnen er extra kosten verbonden zijn.

Tijdens de overtocht worden diverse faciliteiten en diensten aangeboden aan passagiers, waaronder eet- en drinkgelegenheden, winkels en entertainment. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen voor passagiers met beperkte mobiliteit om een comfortabele overtocht te garanderen.

Reizigers dienen over de benodigde reisdocumenten en visa te beschikken voor de overtocht van Calais naar Dover. Daarnaast gelden er specifieke regels met betrekking tot het meenemen van huisdieren op de ferry, en is het vaak verstandig om vooraf te reserveren voor de overtocht van Calais naar Dover.

De haven van Calais ligt in het noorden van Frankrijk. Zuid-westelijk onder de andere populaire stad voor een ferry: Duinkerken. De stad Calais heeft meer dan 65 duizend inwoners en is daarmee een redelijk kleine stad voor Franse begrippen.

Bij beide maatschappijen (DFDS Seaways en P&O Ferries) mag je de auto gewoon mee aan boord nemen. Ook kleine campers, motorfietsen, campers en minibussen mogen mee aan boord genomen worden. Voor ieder voertuig geldt een losse toeslag. Liever als voetpassagier aan boord? Deze optie is alleen mogelijk bij P&O Ferries.

De vaarroute van Calais naar Dover is een van de meest gekozen routes om met de boot naar Engeland te reizen, omdat je de keuze hebt uit tientallen vertrektijden van twee ferry aanbieders. Wil je liever vanuit Nederland reizen? Dan is de vaarroute Hoek van Holland naar de haven van Harwich een beter alternatief. Een alternatief in Frankrijk is vanuit Duinkerken naar Dover, deze vaarlijn wordt eveneens aangeboden door DFDS Seaways.